Ett Dopp I Havet Och Flädersaft! XD XD

ETT DOPP I HAVET! XD
Hejsan!
Idag var ju jag med Wilma och det var SÅ HIMLA varmt typ hela dan!!!
Bara för att det var så varmt skulle vi gå och bada på "morron bryggan" och då var klockan ungefär 19.15,
Sigge Pigge fick vara hemma hos Wilma medans vi var och badade.
I alla fall, jag vet inte hur varmt det var i vattnet det var men jag kan lova att det var varmare än vad man tror!
det skulle bara vara ett snabbt dopp men när Dan (Wilmas pappa) gick upp för att hämta pizzorna ville vi stanna kar en stund i vattnet och det fick vi. Det var jätteskönt men det är inte så konstigt att jag tycker det för att jag älskar att bada!!
Det här är "morron bryggan"!

FLÄDERSAFT!!
Idag har jag även gjort flädersaft,eller jag gjorde den för några dagar sen men den ska stå i kylen i några dar.
Jag och Wilma plockade fläderblommor idag också för att göra en till sats med saft! :)
Här kommer ett litet recept på hur man gör egen flädersaft:
.
.
Flädersaft
Till ungefär 5 flaskor

50 Fläderblomsklasar 
3 Citron 
2 l Vatten 
2 kg Socker 
25 g Citronsyra 
1 Krm natriumbensoat; ev. 

(1 "flaska" per 10 blomklasar) 

Ta de nyplockade fläderblomsklasarna och lägg i en rymlig bunke. Öka ev antalet något om du vill ha mer arom i saften. Skiva citronerna. Koka upp vattnet med citronskivorna och sockret. Lös upp citronsyran i lagen och slå den över fläderblomsklasarna. Lös ev ett kryddmått bensoat i lagen innan den slås över klasarna, saften håller sig bättre då. Låt stå övertäckt i tre dagar. Sila upp saften på väl rengjorda flaskor och förslut dem genast. Fyll flaskorna ända upp och förvara dem mörkt och kallt, gärna liggande. Luft hindras då från att tränga in och därmed kommer inte mögelbakterier in i flaskorna. Har du plats i frysen kan du frysa saften, då behövs inget bensoat. Fyll inte flaskorna ända upp om du ska frysa saften.


Så här ser blommorna ut...


Och så här ser mina färdiga flädersafts-flaskor ut!!!
Kram Peffie! <33

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0